Spørgsmål
& svar

Svar på alle de mest stillede spørgsmål. For uddybning eller besvarelse af andre spørgsmål ring til os på 96 62 62 62

Levering

Når vi har markiserne på lager, kan den leveres hurtigt, ca. indenfor en uge, så snart ordren er bekræftet. I vinterhalvåret er næste levering til marts.
Levering i Danmark er gratis.
Vi leverer til hele Danmark, også til øerne.
Ved køb af en Benchmark tilsender vi en ordrebekræftelse samt handels- og salgsbetingelser for købet. Ordren bekræftes ved at overføre 6.000 kr. af salgsbeløbet, jf. ordrebekræftelsen. Efter levering, eller eventuel montering, tilsendes en faktura på det resterende beløb.

Benchmark-markisen

Benchmark-markisen bliver produceret hos Nova Hüppe i Tyskland. De har lavet solafskærmning siden 1889, så de har stor erfaring indenfor produktion af markiser. Fx har Nova Hüppe flere fastansatte ingeniører, som hele tiden udvikler markisens teknik og kvalitet.
Alle udsatte metaldele på Benchmark-markisen er lavet af pulverlakeret aluminium og ruster derfor ikke. Garantien på 5 år dækker også imod rust.
Vores leverandør praler af at have set markiser, der stadig kører upåklageligt efter både 40 og 50 år. Vi er ikke i tvivl om, at de taler sandt. Motoren, kassetten og armene er af en sådan kvalitet, at der skal ske noget usædvanligt, hvis de går i stykker. Den typiske levetid er 20-30 år.
En hældning på ca. 15 grader er optimalt. Dette svarer til et fald på ca. 75 centimeter. Denne hældning er ideel, da den gør, at støvregn vil rulle af dugen. Hældningen kan dog justeres helt op til en hældning på 5 grader svarende til et fald på ca. 25 centimeter. Denne lave hældning kan være en fordel, eksempelvis for at undgå karambolage med en terrassedør. Her skal man blot være opmærksom på at rulle markisen ind, hvis det begynder at regne.
Benchmark-markisen kobles til ganske normal 230 V-spænding. Har man en udvendig strømdåse, kan markisen blot kobles dertil. Det er ikke nødvendigt med en afbryder, da man kan styre markisen direkte fra fjernbetjeningen.

Montering


Nej, de montører vi samarbejder med udfører ikke elarbejde. Vi anbefaler, man kontakter sin lokale elektriker.
Du kan læse om vores priser for montering ved at klikke her.
Ja, vi monterer i hele Danmark. Vi samarbejder med montører, som monterer markiser både på Sjælland og Fyn, i Jylland og på øer.
Ja, du kan godt selv montere. Hvis markisen skal monteres direkte på en væg, er det faktisk ligetil, da monteringen foregår ved at montere beslagene først og derefter nedsænke markisen i beslagene. Drejer det sig om spærmontage, så skal der specialbeslag til, hvorfor vi anbefaler at få en montør til at udføre arbejdet.
Montagetidspunktet aftales med den enkelte montør og afhænger af, hvordan hans tidsplan passer sammen med de tidspunkter, du har tid til at få markisen monteret. Typisk tid, før en markise monteres, er 1-2 uger.
Markisens motor sidder i venstre side, når man står udenfor huset og kigger ind mod markisen.

Dugen


Det vigtigste under rengøring af dugen er at undgå at vaske teflon- eller nanobehandlingen af. Derfor anbefaler vi lunkent vand og en blød børste til rengøring. Hvis dette ikke er nok, så kan du bestille rengøringsmiddel fra os ved at ringe på tlf. 96 62 62 62.
Angåendeholdbarhed af dugen taler man typisk om, hvor mange år der går, før dugen bliver misfarvet af nedfald og af solens stråler. Denne tid afhænger utroligt meget af, hvor man bor. Har man fx mange træer i haven med meget nedfald, vil dette påvirke, hvor længe dugen forbliver ren. For at beskytte dugen så lang tid som muligt er dugen på Benchmark belagt med teflon og nanobehandlet. Herudover har det selvfølgelig også meget med brug at gøre, og om du vedligeholder dugen. Efter 10-15 år vil de fleste gerne have en ny dug.
Klar til at eje en Benchmark-markise?
Ja, jeg vil gerne ringes op for at bestille en Benchmark-markise.
Du er velkommen til at ringe til os med spørgsmål eller for at bestille din Benchmark
Stadig i tvivl? Besøg vores spørgsmål & svar-side, eller klik for at se prisen på din markise
96 62 62 62